Ben je in orde met je FSMA-punten?

learning never ends

👉 Even tellen!

Voor verzekeringen geldt dat je 15 punten moet kunnen voorleggen per jaar. Je moet de punten van 2021 dus verzamelen voor 31/12/2021.


Corona versoepeling?

Eind 2020 was er een versoepeling van kracht o.w.v. Corona. Zo kon je tot 30 april ’21 punten verzamelen en die laten meetellen voor voorbije jaar 2020. Deze punten die je wil laten meetellen voor 2020, mag je dan NIET meer laten meetellen voor 2021.
Deze regeling geldt niet meer in 2021.

Punten overdragen?

Had je over 2020 meer dan 15 punten behaald, dan kan je deze punten overdragen naar 2021. 
Hetzelfde blijft ook mogelijk in de toekomst: dus wie in 2021 meer dan 15 punten behaalt, kan dit overschot laten meetellen in 2022.

Attesten goed bewaren!

Belangrijk is dat je de attesten zelf moet bijhouden, je moet ze dus niet opladen in Cabrio. 
Je moet de attesten wel steeds kunnen voorleggen als de FSMA ernaar vraagt.
💡 Tip: Als Poggio-lid heb je automatisch toegang tot Edfin: zij bieden een handige tool om deze attesten en puntentelling bij te houden op hun website: https://lnkd.in/dvhT8Su6

Nog punten #verzekeringen nodig?

Heb je nog niet voldoende punten over 2021 die je kan aantonen, dan zijn er nog wel wat mogelijkheden om aan punten te geraken in de laatste weken van dit jaar:

  • Klanten van Akkermans & Partners België kunnen via Advisors-up-to-date nog artikels lezen. Leden van Poggio hebben een voordeeltarief bij Advisors-up-to-date.
  • DKV-learning biedt webinars on demand waarmee je punten kan behalen.
  • Het opleidingsplatform Edfin biedt nog enkele gratis “On demand” webinars aan die punten opleveren. Daarnaast kan je er ook nog de reeks van Insurance Insights volgen, dit vraagt wel een stevige inspanning, maar het kan je wel 5 punten “leven” en 5 punten “niet-leven” opleveren. 

Nog punten #kredieten nodig?

Voor kredieten geldt nog steeds de oude regeling. 
Dit betekent dat je 5 punten nodig hebt per 2 jaar. Deze cyclus van 2 jaar begint in het jaar NA je inschrijving als kredietmakelaar. Deze cycli lopen dus niet voor iedereen gelijk.

Als je een inschrijving hebt voor hypothecaire leningen Ă©n voor consumentenkredieten heb je deze 5 punten nodig voor allebei. Dus twee keer 5.

Er ligt een KB klaar om dit aan te passen, dus mogelijk wijzigt dit in 2022 naar 3 punten per jaar.